Werving & Detachering

In 12 maanden een succesvolle sales professional

1. Werven

Het Salestraineeship begint met de werving van jonge professionals die zich willen ontwikkelen in sales. Het profiel van de kandidaat kan verschillen per organisatie, maar zonder uitzondering zoeken we mensen met een persoonlijkheid en de wil om succesvol te zijn in sales. Ze moeten een aanvulling zijn op het bestaande team, en daarbinnen een eigen plek kunnen innemen. We zoeken kandidaten in ons uitgebreide sales netwerk, en baseren onze keuzes op onze eigen ervaringen als managers in sales.

2. Selecteren

Op basis van het gewenste profiel selecteren we een aantal geschikte kandidaten die eerst enkele speeddate gesprekken voeren met diverse medewerkers. Daarna presenteren zij een business case over de wijze waarop zij invulling zouden geven aan de sales functie. Dit is een unieke manier om te beoordelen of een trainee succesvol zou kunnen worden binnen de organisatie.

3. Detacheren

Het Salestraineeship is een deta-vast dienstverband. De trainees worden gedurende 12 maanden gedetacheerd bij de werkgever. Tijdens het traject vinden er verschillende evaluatiemomenten plaats. Doel van het Salestraineeship is dat de trainees na een jaar kosteloos in vaste dienst komen van de werkgever.

Comments are closed.